Coğrafi İşaretli Tokat Erbaa Salamura Bal Yaprağı
Erbaa Narince yaprağı yarı geçirgen, sarımtırak yeşil renkte ve canlı bir görünüme sahiptir. Tokat Erbaa bölgesinde yetişen narince asma yaprakları tüysüz, ince, yaprak ayası az yırtmaçlı, kendine has tada sahiptir. Tokat Erbaa Yaprağının en önemli özelliği ise kısa sürede pişmesidir. Mayıs ayı 1.kırım yapraktır ve en lezzetli yaprak 1.kırım olarak tavsiye edilir.
Sınıfı: 1. Sınıf (%100 Doğal ve Organik)
Kullanım Önerileri: Yaprak size ulaşınca kapağını açınız ve suyun yaprakların üzerinde olmasına dikkat ediniz, değilse tuzlu su ekleyebilirsiniz. Kullanmadan önce en az yarım saat ılık suda bekletiniz. Bir gecede bekletebilirsiniz. Suya tuttuktan sonra kullanabilirsiniz.
Saklama Koşulları: Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Suyun yaprakların üzerinde olması lazım gerekirse tuzlu su ekleyebilirsiniz. Bidonun kapağını iyice kapatınız, hava almasın. Kullanacağınız kadar yaprağı alıp, kalanlarını buzdolabı poşetlerine bölüp buzluğu da koyabilirsiniz veya olduğu gibi sulu olarak bidonda da kalabilir.
Menşe: Türkiye
Narince üzüm çeşidi Türkiye'nin en kaliteli beyaz şaraplık çeşitlerindendir. Yaprakları ise, Türkiye'nin en kaliteli ve en fazla üretilen salamuralık asma yapraklarından birisidir. Tokat Bölgesi’nde salamuralık asma yaprağının en fazla üretildiği yer Erbaa ilçesi olup, bölgede en önemli tarım sektörlerinden birisi durumundadır. Yurt içi ve yurt dışı piyasaya asma yaprağının ticari olarak yayılması bölgede üretilen yapraklar sayesinde olmuştur. Erbaa bölgesinden Mayıs ayı ortaları ile Temmuz ayı ortalarına kadar 5-6 dönemde asmaların yıllık sürgünlerinin uç kısmında yer alan üçüncü ve dördüncü nazik yapraklar sabah erken saatlerde toplanmaktadır. Kaba, dolu, zararlı ve hastalık gibi etmenlerden etkilenen yapraklar toplanmamaktadır. Toplanan yapraklar demetlenme sonrası kızışmadan %10 tuz içeren sıcak su haşlanarak salamura yapılmaktadır. Her hasat döneminde toplanan yapraklar ayrı ayrı bidonlarda salamura yapılmaktadır. İlk dört dönemde toplanan yapraklar zeytinyağlı dolma yapımında, beşinci ve altıncı dönemde toplanan yapraklar ise etli dolma yapımında kullanılmaktadır. Erbaa bölgesinde yaprak toplanan asmalar 110R ve 1103 Paulsen anacına aşılı olup, bağların ekonomik ömrü 40 yıldır. Ortalama olarak bağlarda dekardan 500-600 kg asma yaprağı toplanmaktadır.
İade adımları aşağıdaki gibidir.
1. "Hesabım" bölümünden “Siparişlerim'’ e gidin.
2. Sipariş detaylarına tıklayın ve siparişinizin detaylarını görüntüleyin.
3. İade etmek istediğiniz ürüne ait İade Et butonuna basın.
4. İade edilecek ürün ve iade nedeni seçin.
5. Ekranda çıkan iade kargo kodunu not alın.
6. İade edilecek ürünler ile birlikte faturayı tek bir pakete koyun.
7. Paketi iade kargo koduyla birlikte kargoya 7 gün içinde teslim edin. 7 günü geçirdiğiniz durumda yeniden iade kargo kodu almanız gerekir.
İade talebi onaylandıktan sonra sipariş esnasında yaptığınız ödeme türüne göre ürün bedeli, kredi kartınız veya banka kartınız üzerinden veya havale-eft yöntemiyle iade edilecektir.